Sanatate

Produse netestate pe animale (cruelty-free) vs produse vegane

Avand in vederea confuziile cauzate de acest subiect, dar si importanta cunoasterii diferentelor propriu-zise, ne-am gandit sa va povestim in cateva cuvinte despre produsele cosmetice vegane si cele netestate pe animale.

Ce sunt produsele cosmetice netestate pe animale?

E relativ usor sa iti dai seama cand un produs este „cruelty-free’’ sau, netestat pe animale. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti logo-ul acesta.

Avantajul pentru sanatatea ta in momentul in care utilizezi produsele etichetate ”cruelty-free” este ca ingredientele folosite sunt naturale sau vegane, fiind lipsite de chimicale nocive.

Ce sunt produsele cosmetice vegane?

Un produs care este vegan nu contine ingrediente de origine animala sau ingrediente derivate de la animale. Aceasta include, dar nu se limiteaza la, miere, ceara de albine, lanolina, colagen, albumina, carmina, colesterol, gelatina si multe altele.. Aceasta este o distinctie foarte importanta deoarece un produs vegan nu este neaparat fara cruzime.

Poate un produs sa fie in acelasi timp vegan si netestat pe animale?

 

Raspunsul este da. Un produs poate fi atat vegan cat si netestat pe animale. Pentru a oferi un spectru mai clar, noi am ales sa includem in descrierea fiecarui produs si simbolurile oferite de producator.
Din produsele furnizate de noi, doua exemple ar fi cele de la Hands on Veggies sau P’ure Papayacare, ambele avand certificare „vegan” si „cruelty-free”.
Te asteptam aici pentru a afla mai multe despre produsele Hands on Veggies.

 

 

Sunt companiile obligate prin lege sa testeze pe animale produsele inainte de a le pune pe piata?

Referitor la produsele de ingrijre personala si produsele cosmetice, in Uniunea Europeana (si, implicit, in Romania), acest tip de experimente nu sunt solicitate de legislatie, chiar mai mult si interzise in cazul produselor cosmetice si de ingrijire personala. Si alte state precum India, Israel sau Norvegia au interzis testarea cosmeticelor pe animale.

Totusi, legile din China nu permit comercializarea produselor netestate pe animale, motiv pentru care nicio companie care isi vinde produsele pe piata chineza nu este cruelty-free. Din cauza acestor legi, multe companii care renuntasera la testele pe animale au revenit la aceste practici, pentru a putea continua vanzarile in China .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.